Vragen? Bel ons: 0165 - 769 069
print sitemap

Gezonder
Groener
Goedkoper
Gemakkelijker

Vier redenen om koffie in te ruilen voor water

Vier redenen om koffie in te ruilen voor water

Nederland is wereldwijd koploper in koffiedrinken. ‘s Ochtends na het opstarten van de computer, tijdens een overleg met collega’s of klanten, ter bestrijding van de middagdip: op een gemiddelde werkdag drinkt de gemiddelde Nederlander aardig wat kopjes koffie. Want daar word je immers lekker scherp en fris van! Nou… dat valt dus tegen. Eigenlijk is water drinken veel beter. Waarom? Hierom:

1. Meer focus. Door koffie denkt u misschien dat u helderder kunt denken en beter kunt focussen. Maar dat is niet zo! De korte cafeïnepiek zorgt ervoor dat de focus snel weer weg is. Bovendien hebben onze hersenen – die voor zo’n 85% uit water bestaan – veel behoefte aan vocht. Met een tekort van 2% wordt u al minder scherp. Water vult dat tekort een stuk beter aan dan koffie, dus regelmatig een glas water drinken houdt u letterlijk fris en gefocust!

 

2. Gezonder voor het lichaam. Niet alleen het brein heeft behoefte aan vocht, het hele lichaam moet de hele dag door worden voorzien van water om goed gehydrateerd en gezond te blijven. En hoewel het een fabeltje is dat u uitdroogt van koffie, zit er wél een stofje in dat de aanmaak van urine versnelt. Het vocht uit uw kopje koffie bent u dus veel sneller weer ‘kwijt’ dan een heerlijk koel glas water.

 

3. Geen koffiedip meer. Kent u dat? Na een kop koffie voelt u zich helemaal scherp, maar na een uurtje of anderhalf is dat gevoel weer weg en heeft u juist een dipje. Het is een bekend verschijnsel van cafeïne. Zeker als u ook suiker in uw koffie doet, wordt deze dip versterkt. Wanneer u verspreid over de dag water drinkt, zult u merken dat uw energie veel gelijkmatiger verdeeld is. En dat is weer beter voor uw productiviteit!

 

4. Beter voor het milieu. Hoe fair trade of biologisch uw koffiebonen ook zijn: we kunnen er niet omheen dat ze aan de andere kant van de wereld geteeld worden, vaak met behulp van bestrijdingsmiddelen, en hierheen getransporteerd moeten worden per boot. Niet heel duurzaam. Vergelijk dat eens met leidingwater: het valt als regen uit de lucht, komt gewoon uit de Nederlandse bodem en wordt via de waterleiding weer uw kantoor in geleid. Duurzamer dus!


Gezond water op het werk
Koffie afwisselen met water wordt nóg gezonder wanneer u kiest voor een leidingwaterkoeler van Ological. Uw waterkoeler kan op iedere gewenste plaats worden geïnstalleerd en zorgt ervoor dat het water gefilterd en gekoeld wordt. Vanaf 91 cent per dag genieten uw medewerkers en klanten van heerlijk fris gekoeld leidingwater. Er zijn design leidingwaterkoelers voor kleine bedrijven, maar ook koelers met een grotere capaciteit voor bijvoorbeeld uw bedrijfskantine. Zelfs het toevoegen van koolzuur is mogelijk! Wij onderhouden uw waterkoeler op gezette tijden. Kies dus vandaag nog voor een leidingwaterkoeler en voor fris, helder water. De hele dag door!

 


akvo MVO Nederland EPDWA
algemene voorwaarden | disclaimer   © Ological Waterkoelers