Vragen? Bel ons: 0165 - 769 069
print sitemap

Gezonder
Groener
Goedkoper
Gemakkelijker

Home | FAQ

FAQ

  Algemeen

 • »

  Wat betekent Ological?

  Ological is meer dan een bedrijfsnaam. De O (eau) staat voor het water dat essentieel is voor het menselijke lichaam en de gezondheid. Logical staat voor de logische oplossing van het aansluiten van waterkoelers op de waterleiding. ECOlogical staat voor de bredere maatschappelijke verantwoordelijkheid het drinken van water milieuvriendelijker en gezonder te maken.

 • »

  Waarom verkopen jullie alleen duurzame en milieuvriendelijke waterkoelers?

  Ological maakt het voor bedrijven mogelijk om bewust te kiezen voor milieuvriendelijk en gezond leidingwater. Ological werkt vanuit het principe dat we samen moeten zorgen voor een gezond milieu, zonder daarbij in te leveren op kwaliteit, comfort, betrouwbaarheid, veiligheid en gezondheid. Duurzame en milieuvriendelijke leidingwaterkoelers dragen hieraan bij.

 • »

  Op welke dagen en tijden zijn jullie bereikbaar?

  Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van half 9 tot 17.00 uur. Heeft u vragen over leidingwaterkoelers of onze andere producten? Onze medewerkers helpen u graag. Neemt u voor meer informatie, advies of een offerte contact met ons op via onderstaand adres:

  Ological waterkoelers
  Bovenstraat-Erf 29
  4741 AT Hoeven
  T. 0165 – 769 069
  F. 0165 – 769 068
  E. info@ological.nl

 • »

  Wat moet ik doen als ik een klacht heb?

  Wij streven ernaar om u de beste service en kwaliteit te bieden. Toch kan er onverhoopt wel eens iets mis gaan. Mocht u een klacht hebben neemt u dan contact met ons op. Wij zoeken dan samen met u naar een oplossing.

 • Kosten

 • »

  Vanaf hoeveel gebruikers is een waterkoeler interessant?

  Vanaf twee gebruikers is het al interessant om een leidingwaterkoeler te gebruiken. Wanneer u nu een flessenkoeler gebruikt, geldt: met hoe minder personen u bent, des te langzamer gaat nu uw plastic fles leeg. Hierdoor hebben bacteriën vrij spel in de fles. Een leidingwaterkoeler is dus niet alleen veiliger, het is ook veel goedkoper dan consumentenflesjes en daarnaast beter voor het milieu

 • »

  Tot hoeveel gebruikers kun je een waterkoeler gebruiken?

  Ological biedt waterkoelers in verschillende volumes voor zowel klein, middelgroot als groot verbruik. Zo zijn er waterkoelers waaruit je een bekertjes, glas, kleine bidon of karaf tapt. Daarnaast bieden wij waterkoelers waarmee een heel restaurant of grote bedrijfskantine van water kan worden voorzien en grote aantallen flessen en karaffen gevuld kunnen worden

 • »

  Wat is goedkoper een leidingwaterkoeler of een flessenkoeler ?

  Een leidingwaterkoeler is al snel goedkoper in gebruik. Het leidingwater wordt in de Ological waterkoeler gefilterd en gezuiverd. Dat is vele malen goedkoper dan de flessen water die, volledig onnodig, heen en weer getransporteerd moeten worden. Daarnaast heeft u bij een leidingwaterkoeler geen administratieve lasten en hoeft u daarnaast geen rekening te houden met de kosten van opslag en handling van plastic flessen.

 • »

  Kunnen we met een waterkoeler ook van de flessen plat water en sprankelend water af?

  Er zijn leidingwaterkoelers die een kwalitatief goed koolzuurhoudend water kunnen maken. Gecombineerd met de karaffen en flessen van Ological is het daarmee mogelijk om echt al het water uit flessen (van glas tot Pet) uit uw bedrijf te verbannen. Dat is goed voor het milieu, scheelt u geld en daarnaast veel onnodig gesjouw met zware kratten.

 • Levering

 • »

  Leveren jullie waterkoelers in heel Nederland?

  Wij leveren in heel Nederland. Ons hoofdkantoor zit in Hoeven, maar onze mensen zitten door het gehele land verspreidt.

 • »

  Hoe snel kunnen jullie een koeler leveren?

  Wij proberen u zo snel mogelijk in te plannen voor installatie. Op die manier kunnen u en uw medewerkers zo snel mogelijk genieten van een koel (koolzuurhoudend) glaasje water.

 • »

  Kun je een leidingwaterkoeler echt overal plaatsen ?

  Door gebruik te maken van flexibele leidingen en koppelingsystemen van John Guest, waar onze gespecialiseerde monteurs mee werken, kan een leidingwaterkoeler nagenoeg overal geplaatst worden. Deze dienstverlening is een belangrijke specialisatie en een onderscheidend kenmerk van Ological.

 • »

  Welke materialen worden gebruikt bij de installatie?

  Onze installateurs gebruiken uitsluitend professionele materialen, waaronder een waterstop, een drukregelaar, een wasmachine kraan, flexibele leidingen en koppelingen en geïsoleerde en geaarde stroomkabels in verschillende lengtes. Tot slot worden leidingen en snoeren vakkundig weggewerkt.

 • »

  Wat heb ik nodig om een leidingwaterkoeler aan te sluiten?

  Bij het beginpunt dient u te beschikken over een ¾” wateraansluiting (wasmachinekraan) op de koudwaterleiding of de mogelijkheid om deze aan te brengen. Er dient binnen een afstand van +/- 5 m een geaard stopcontact aanwezig te zijn en de mogelijkheid om het verlengsnoer weg te werken.

 • »

  Waarom moet een leidingwaterkoeler worden onderhouden?

  Een leidingwaterkoeler moet worden onderhouden zodat de automaat correct blijft werken. De filters en UV-lamp hebben een bepaalde capaciteit en dienen na een tijdje vervangen te worden. Daarnaast dienen de leidingen en reservoirs regelmatig gespoeld te worden om de beste kwaliteit water blijvend te kunnen garanderen.

 • »

  Wij hebben een oudere pantry, kan daarin een Quooker® Professional geplaatst?

  Zeker! Zolang er ruimte is om te werken en er een adequate stroomtoevoer, koudwaterleiding en waterafvoer aanwezig zijn kan een Quooker Professional® door onze specialisten geplaatst worden. Dit geldt zowel in nieuwe, als in oude pantry's

 • Milieu en gezondheid

 • »

  Hoeveel water kunnen mijn werknemers het beste per dag drinken?

  De gemiddelde persoon verbruikt 2,5 liter water per dag door gewone lichaamsfuncties als transpiratie, ademhaling, verdamping, urineren, enz. Dit water moet dagelijks worden aangevuld. Zo'n liter komt dagelijks indirect uit uw eten. Daarnaast moet u nog zo'n 1,5 liter drinken. Het best en gezondst is het drinken van puur water.

 • »

  Zijn alle producten van Ological duurzaam?

  Alle producten van Ological zijn geselecteerd op hun duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Ological geeft om onze aarde en wil mee helpen aan het verbeteren van de aarde. Hieronder valt onder andere het terugdringen van het broeikaseffect en de vervuiling van de aarde, waaronder bijvoorbeeld het aantal plastic flessen valt dat in het milieu belandt (1 op de 3).

 • »

  Wat is het beste voor milieu een leidingwaterkoeler of een flessenkoeler?

  Dat is een leidingwaterkoeler. Bij een flessenkoeler is er, los van het benodigde plastic voor al die flessen, ook een hoop vrachtverkeer nodig om al deze flessen te vervoeren. Aangezien één fles al 19,8 kg weegt kunnen ze de vrachtwagen niet helemaal vol laden. Dit leidt weer tot extra vrachtverkeer en daardoor dus ook tot meer uitstoot van uitlaatgas. Vergelijk dat met leidingwater dat op iedere plek te krijgen is het mag duidelijk zijn dat leidingwaterkoelers beter zijn voor het milieu.

 • »

  Wat is het beste voor milieu een leidingwaterkoeler of waterflessen?

  Flessenwater is niet alleen buitensporig duur, soms meer dan twee keer de prijs van benzine, maar is vooral heel slecht voor het milieu. Vergelijk het met leidingwater en dan zie je dat flessenwater tot 10.000x schadelijker is voor het milieu. Geen wonder dat er wereldwijd steeds meer organisaties de strijd aangaan tegen de plastic waterflessen. Onderzoek wijst uit dat maar 1 op de 3 flessen wordt gerecycleerd, de rest verdwijnt dus in het milieu. Daarbij hebben we het dus alleen al in Nederland al over honderdduizenden zogenaamde pet-flesjes die zo per dag in het milieu verdwijnen.

 • »

  Hebben jullie ook milieuvriendelijke en duurzame bekertjes en glazen?

  Om het assortiment helemaal compleet te maken heeft Ological (uitsluitend) biologisch afbreekbare bekertjes. Tevens hebben wij ook biologisch afbreekbare bidons en duurzame glazen, karaffen en flessen. Kijk in onze webshop voor ons milieuvriendelijk en duurzaam assortiment van aanverwante artikelen

 • »

  Wat is Bisphenol A en waarom is het zo gevaarlijk?

  BPA is een weekmaker, die gebruikt wordt bij het maken van plastic en daardoor in voedsel of vloeistof terecht komt. Zo zit BPA onder andere in babyflesjes en voedselverpakkingen, maar vooral ook in waterflessen en flessenkoeler flessen. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat BPA kan leiden tot gedragsverandering en hart- en vaatziekten en diabetes kan veroorzaken.

 • »

  Waarom zou je kraanwater filteren?

  Waterzuiveringsbedrijven filteren het water ook, maar halen niet alle resten en stoffen uit het water. Dit zijn ze ook niet verplicht. Er blijven toch altijd nog oneigenlijke stoffen zoals medicijnresten, chloriden en sedimenten in het water achter. Deze stoffen halen de filters in de automaten van Ological er wel uit.

 • »

  Waarom is water uit de koffieautomaat ongezond?

  Koffieleveranciers lokken mensen met water naar de koffieautomaat zodat ze meer koffiedrinken (duurder en ongezonder). Koffieautomaten zijn gebouwd op het verschaffen van warm water. Het water wordt veelal wel beperkt gefilterd en gekoeld, maar er is geen bacterieremming. Vaak wordt hetzelfde uitvoerkanaal gebruikt waardoor bacteriën de kans krijgen om zich te vermenigvuldigen.

 • Producten

 • »

  Wat zijn de voordelen van een waterkoeler op de waterleiding?

  Bekijk hiervoor de 4 G's:
  Gezonder, Goedkoper, Groener, Gemakkelijker

 • »

  Geeft een waterkoeler alleen koud water ?

  Leidingwaterkoelers geven altijd gekoeld water. Dit vinden de meeste mensen lekker en gekoeld water bevordert water drinken. Bij een leidingwaterkoeler heeft u daarnaast ook de keuze uit gefilterd water op kamertemperatuur of warm water voor een kopje thee of een soepje. Bij de volume-automaten is het ook mogelijk om kwalitatief goed koolzuurhoudend water te maken.

 • »

  Waarom zou ik mijn waterkoker vervangen door een Quooker® Professional?

  Een Quooker® Professional biedt niet alleen het gebruiksgemak van direct kokend water, maar is ook nog eens energiezuinig, omdat je alleen het water opwarmt dat je ook daadwerkelijk gebruikt. Bovendien zorgt de filtering voor een gruisvrij kopje kokend water.

 • »

  Welke hoeveelheden water kun je uit een waterkoeler tappen?

  Uit een leidingwaterkoeler tap je een onbeperkte hoeveelheid water. De koelcapaciteit is echter bepalend voor de hoeveelheid koud of koolzuurhoudend water. Een glaasje water bevat meestal zo'n 20 cl water (5 glazen per liter). Er zijn waterkoelers met een capaciteit vanaf zo'n 20 liter per uur (100 glazen) tot 150 liter per uur (750 glazen) aan koud water.

 • »

  Is koolzuurhoudend water uit een waterkoeler goed van kwaliteit?

  Ological biedt uitsluitend koolzuurhoudend water in de Multi en Flow range omdat deze waterkoelers over voldoende koel- en compressor techniek en capaciteit beschikken om goed koolzuurhoudend water te maken.

 • »

  Waarom hebben waterkoelers een filter?

  Het filteren van water verwijdert zowel grove substanties, als chemische stoffen zoals chloor. Hoewel goed van kwaliteit worden lang niet alle stoffen uit het leidingwater gefilterd, zeker als dat uit oppervlaktewater wordt gemaakt (meer..) Ook kan het water onderweg mogelijk nog allerlei substanties en vervuilingen oppikken. Het gefilterde water is gezonder en smaakt beter.

 • »

  Waarom is bacterieremming nodig en welke vormen zijn er ?

  In water dat stil staat kunnen bacteriën in voor hen gunstige omstandigheden zich razendsnel vermenigvuldigen. Dit kan chemisch worden voorkomen (bijvoorbeeld met chloor) maar om de smaak van het water niet te beïnvloeden kan daarvoor beter een UV filtering of Ozon worden gebruikt.

 • »

  Wat doet UV ?

  UV beïnvloedt de DNA structuur van bacteriën zodanig dat deze zich niet meer kunnen vermenigvuldigen en is daarmee een probaat middel om bacteriegroei te voorkomen.

 • »

  Wat is Ozon en welk effect heeft het op bacteriën?

  Ozon (O3) is een gas dat onder andere ook ontstaat bij onweer. Ozon dood alle bacteriën. Ological is in Nederland de enige leverancier van waterkoelers met een in de automaat geïntegreerde ozon-zuivering voor 100% bacterievrij water.

 • Vragen van Ological klanten

 • »

  Is de temperatuur van het water instelbaar?

  De temperatuur is instelbaar, maar dit kunt u niet bij alle automaten zelf. In de meeste gevallen is het handiger om dit door onze monteurs te laten doen.

 • »

  Wanneer komt de onderhoudsman van Ological ?

  Bij Ological worden uw waterkoelers twee keer per jaar ingepland voor onderhoud. Dit gebeurt automatisch bij ons, dus u hoeft hier zelf niet aan te denken. Wij plannen dit in en maken tijdig een afspraak met u.

 • »

  Hoe kan ik best mijn automaat verplaatsen?

  Dit kunt u het beste niet doen. Tenzij u dit van te voren aangeeft, want dan houden onze gespecialiseerde monteurs er rekening mee bij de installatie. Wilt u uw automaat verplaatsten vraag dan gerust onze monteurs om langs te komen.

 • »

  Kan ik mijn automaat in de vakantie uitzetten?

  De automaten waar een spaarstand op zit, kunt u op spaarstand zetten. Helemaal uitzetten valt niet aan te bevelen, omdat de bacterieremming dan ook wordt uitgezet. Er moet bovendien altijd waterdruk op de filters staan om een goede werking te garanderen.

 • »

  Mijn automaat werkt niet, wat nu?

  U kunt de stekker er even uit trekken en even 5 seconden wachten, voordat u die weer terug in het stopcontact doet. Dan wordt de automaat namelijk “gereset”. Of neem contact met ons op. Onze dienstverleners helpen u graag.

 • »

  Ik heb een storing aan mijn automaat wat moet ik doen?

  Neem bij een storing contact met ons op. Wij verhelpen de storing zo snel mogelijk.

 • »

  Er komt bijna geen water meer uit de automaat, wat nu?

  Hoogstwaarschijnlijk zit het sedimentfilter vol, dit kan komen doordat het water in de waterleiding ernstig vervuild is geweest of doordat er een onderbreking is geweest in de leiding. Het beste kunt u contact met ons opnemen. Wij sturen zo snel mogelijk een van onze dienstverleners bij u langs om de filters te vervangen.

akvo MVO Nederland EPDWA
algemene voorwaarden | disclaimer   © Ological Waterkoelers